Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatója
Dtum: Februr 28, cstrtk, 15:31:59
Tma: Hírek Kunhegyesrõl


Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Kunhegyes településen a hivatal elnöke által 2019-re engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következõk:
1539 Munkaerõ-felmérés és kiegészítõ felvételei
1942 A lakosság utazási szokásai


Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemzõ Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezõi végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása a KSH népszámlálási adatállományának aktualizált változatából véletlenszerû mintavétellel történik az ország különbözõ településein. Az adatfelvételekbõl származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzõinek feltérképezésében.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) elõírásának megfelelõen bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, valamint összesített statisztikai táblázatokban közöljük.

A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon hétfõtõl csütörtökig 8:00 és 16:00 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adunk további felvilágosítást. Az adatgyûjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatgyûjtések/Lakossági adatgyûjtések menüpont nyújt tájékoztatást.
Kérem, hogy a leírtak alapján a helyileg szokásos módon (helyi lap, települési honlap stb.) tájékoztassa a településen élõket a lakossági adatgyûjtések fontosságáról.

Köszönöm együttmûködését, támogatását, amellyel hozzájárul a felmérés sikeres végrehajtásához!

Budapest, 2019. február 20.

A cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=961