TÁJÉKOZTATÓ - téli rezsicsökkentés
Dtum: Janur 25, pntek, 09:01:41
Tma: Hírek Kunhegyesrõl


TÁJÉKOZTATÓ
a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült háztartások
egyszeri támogatása elosztásának módjáról

Kunhegyes Város Önkormányzatát 6.240.000 Ft támogatásban részesítette a Belügyminisztérium a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfûtéstõl eltérõ fûtõanyagot felhasználó háztartások egyszeri támogatására. A fenti összegbõl az Önkormányzathoz 2018. október 15-éig igénybejelentést tett háztartás részesülhet, háztartásonként 12.000 Ft összegû tüzelõanyagban.

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfûtéstõl eltérõ fûtõanyagot felhasználó háztartások egyszeri támogatásáról szóló 1602/2018. (XI.27.) Korm. határozat alapján, az egyszeri 12.000-Ft összegû támogatást természetbeni támogatás formájában kell biztosítani.A tüzelõanyaghoz az igazolások 2019. január 28-án és 29-én, 30-án 9,00 órától vehetõk át.
Helyszín: Kunhegyes, Ady Endre u. 3. szám alatti irodaépületben.
A háztartások a tüzelõanyagot az Önkormányzat által kiválasztott vállalkozástól kapják meg.
Önkormányzatunk a fûtõanyagok beszerzésére az alábbi vállalkozással kötött szerzõdést:

  • tûzifa: Hegyesi Szabó Kft.
  • A névre szóló, 12.000-Ft értékû tüzelõanyag igazolást kizárólag a szerzõdést kötött vállalkozásnál tudják beváltani. A gazdálkodó szervezet köteles ellenõrizni, hogy az utalvány felhasználására, az utalványban meghatározott jogosult háztartás tagja által kerül sor. A jogosultnak az átvétel megtörténtét az igazolás alsó részén kell aláírnia, és át kell adnia a vállalkozónak. A vállalkozás az átadott igazolásokkal számol el az Önkormányzatnak.

A kormányhatározat alapján a támogatást nem lehet a fûtõanyag szállítási költségeire fordítani, annak biztosítása a támogatott háztartást terheli.
A tûzifa átvételére 2019. január 28. napjától lesz lehetõség, ugyancsak a Kunhegyes, Ady Endre u. 3. szám alatt, az udvarban.

A tüzelõanyagot legkésõbb 2019. december 15-ig kell megkapnia a háztatásoknak, azonban az Önkormányzat ezt már 2019. január-február hónapokban biztosítani akarja.

 

Kunhegyes, 2019. január 25.

 

  Kunhegyes Város ÖnkormányzataA cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=952