Tájékoztató - parlagfû
Dtum: Jlius 04, szerda, 14:13:59
Tma: Hírek Kunhegyesrõl


TÁJÉKOZTATÓ

a földhivatalok által végzett

parlagfû fertõzöttséggel kapcsolatos helyszíni ellenõrzésekrõl

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletérõl szóló 2008. évi XLVI. törvény 17. § (4) bekezdése értelmében a földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfû virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követõen ezt az állapotot a vegetációs idõszak végéig folyamatosan fenntartani.A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Földhivatala ezúton is tájékoztatja az ingatlan tulajdonosokat, kezelõket, illetve a termõföldek használóit, valamint minden további érintettet, hogy a fenti kötelezettség betartásának ellenõrzését a körzeti földhivatalok 2012. július hónapban Jász-Nagykun-Szolnok megye településeinek külterületén (beleértve a zártkerti ingatlanokat is) megkezdik. A rendszeresen végzett ellenõrzések a vegetációs idõszak végéig tartanak.

Belterületen az ellenõrzéseket a település jegyzõje végzi.

A helyszíni ellenõrzéseket a földhivatal munkatársai lehetõség szerint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának növényvédelmi felügyelõivel közösen végzik. A helyszíni ellenõrzés megállapításairól jegyzõkönyv készül. A jegyzõkönyv alapján a további intézkedéseket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága foganatosítja.

Külterületi földrészlet parlagfû fertõzöttségére vonatkozó bejelentést szóban, írásban, vagy elektronikus úton lehet megtenni a területileg illetékes földhivataloknál, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságánál (5000 Szolnok, Vízpart krt. 32.). Lehetõség van Kormányablaknál (5000 Szolnok, Kossuth tér 5/A.) történõ bejelentésre is. A parlagfûvel fertõzött terület bejelentéséhez javasolt a terület beazonosítására alkalmas lehetõ legtöbb adat megadása. A parlagfûvel fertõzött területeket jelzõ lakossági bejelentések helyszíni ellenõrzése minden esetben megtörténik.

A földhivatalok címei:

Szolnoki Körzeti Földhivatal, 5000 Szolnok, Ostor utca 1/a.
Jászberényi Körzeti Földhivatal, 5100 Jászberény, Ady E. út 34.
Karcagi Körzeti Földhivatal, 5300 Karcag, Kossuth tér 1.
Szolnoki Körzeti Földhivatal Mezõtúri Kirendeltsége, 5400 Mezõtúr, Kossuth tér 1.
Kunszentmártoni Körzeti Földhivatal, 5440 Kunszentmárton, Kerületiház út 6.
Tiszafüredi Körzeti Földhivatal, 5350 Tiszafüred, Kossuth tér 1.
Törökszentmiklósi Körzeti Földhivatal, 5200 Törökszentmiklós, Kossuth út 123.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Földhivatala, 5000 Szolnok, Ostor utca 1/a.

A földhivatalok további elérhetõsége a www.foldhivatalok.hu és a www.kormanyhivatal.hu honlapokon is megtalálható.

Szolnok, 2012. június 29.

Tisztelettel:
Rácz Kálmán s.k.
hivatalvezetõA cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=484