Tájékoztató - parlagfű
Dátum: Július 04, szerda, 14:13:59
Téma: Hírek Kunhegyesről


TÁJÉKOZTATÓ

a földhivatalok által végzett

parlagfű fertőzöttséggel kapcsolatos helyszíni ellenőrzésekről

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 17. § (4) bekezdése értelmében a földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Földhivatala ezúton is tájékoztatja az ingatlan tulajdonosokat, kezelőket, illetve a termőföldek használóit, valamint minden további érintettet, hogy a fenti kötelezettség betartásának ellenőrzését a körzeti földhivatalok 2012. július hónapban Jász-Nagykun-Szolnok megye településeinek külterületén (beleértve a zártkerti ingatlanokat is) megkezdik. A rendszeresen végzett ellenőrzések a vegetációs időszak végéig tartanak.

Belterületen az ellenőrzéseket a település jegyzője végzi.

A helyszíni ellenőrzéseket a földhivatal munkatársai lehetőség szerint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának növényvédelmi felügyelőivel közösen végzik. A helyszíni ellenőrzés megállapításairól jegyzőkönyv készül. A jegyzőkönyv alapján a további intézkedéseket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága foganatosítja.

Külterületi földrészlet parlagfű fertőzöttségére vonatkozó bejelentést szóban, írásban, vagy elektronikus úton lehet megtenni a területileg illetékes földhivataloknál, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságánál (5000 Szolnok, Vízpart krt. 32.). Lehetőség van Kormányablaknál (5000 Szolnok, Kossuth tér 5/A.) történő bejelentésre is. A parlagfűvel fertőzött terület bejelentéséhez javasolt a terület beazonosítására alkalmas lehető legtöbb adat megadása. A parlagfűvel fertőzött területeket jelző lakossági bejelentések helyszíni ellenőrzése minden esetben megtörténik.

A földhivatalok címei:

Szolnoki Körzeti Földhivatal, 5000 Szolnok, Ostor utca 1/a.
Jászberényi Körzeti Földhivatal, 5100 Jászberény, Ady E. út 34.
Karcagi Körzeti Földhivatal, 5300 Karcag, Kossuth tér 1.
Szolnoki Körzeti Földhivatal Mezőtúri Kirendeltsége, 5400 Mezőtúr, Kossuth tér 1.
Kunszentmártoni Körzeti Földhivatal, 5440 Kunszentmárton, Kerületiház út 6.
Tiszafüredi Körzeti Földhivatal, 5350 Tiszafüred, Kossuth tér 1.
Törökszentmiklósi Körzeti Földhivatal, 5200 Törökszentmiklós, Kossuth út 123.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Földhivatala, 5000 Szolnok, Ostor utca 1/a.

A földhivatalok további elérhetősége a www.foldhivatalok.hu és a www.kormanyhivatal.hu honlapokon is megtalálható.

Szolnok, 2012. június 29.

Tisztelettel:
Rácz Kálmán s.k.
hivatalvezetőA cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcíme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=484