Szavazatszámláló bizottsági tagok
Dtum: Februr 01, kedd, 14:52:25
Tma: Hírek Kunhegyesrõl


Tisztelt kunhegyesi lakosok!
Tisztelt Választópolgárok!


A Köztársasági Elnök a 2022. évi országgyûlési választás és országos népszavazás idõpontját 2022. április 03. napjára tûzte ki.
A választások lebonyolításában nagy szerepet töltenek be a szavazatszámláló bizottságok, amelyek elsõdleges feladata, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése.
Az eddig mûködõ szavazatszámláló bizottságok megbízatása lejár, a szavazatszámláló bizottsági tagok mandátuma nem hosszabbodik meg automatikusan. A szavazatszámláló bizottságok új választott tagjait és a póttagjait a Képviselõ-testület választja meg, a tagok a megválasztásukat követõen esküt/fogadalmat tesznek.
Amennyiben Ön szeretne részt venni a választási bizottság munkájában kérem, jelentkezzen szavazatszámláló bizottságba.


A szavazatszámláló bizottságnak az a Kunhegyes településen lakóhellyel rendelkezõ, nagykorú magyar állampolgár lehet a tagja, aki szerepel a központi névjegyzékben.
Szavazatszámláló bizottsági tagnak adatlap kitöltésével lehet jelentkezni, amely beszerezhetõ a Kunhegyesi Polgármesteri Hivatal Portáján (5340 Kunhegyes, Szabadság tér 1.) vagy letölthetõ a www.kunhegyes.hu honlapról.
A kitöltött adatlapot kérjük, 2022. február 18. napjáig juttassa el a hivatal@kunhegyes.hu e-mail-címre vagy a Kunhegyesi Polgármesteri Hivatal Portájára.
A szavazatszámláló bizottságok tagjai oktatáson vesznek részt, munkájukért tiszteletdíjban részesülnek, és a szavazást követõ napon a munkavégzési kötelezettség alól mentesülnek.
Kérem a Tisztelt kunhegyesi választópolgárokat, hogy jelentkezésükkel segítsék városunkban a választások sikeres lebonyolítását.

Kunhegyes, 2022. február 1.
Barta Ferenc
HVI vezetõA cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1123