Polgármesteri tájékoztató
Dtum: Mrcius 04, cstrtk, 09:05:39
Tma: Hírek Kunhegyesrõl


Tisztelt Kunhegyesiek!

Tájékoztatom Önöket, 2021 március 3-án Kunhegyesen 1 fõ igazolt koronavírusos személy él. Teszt eredményre 5 fõ vár. Kórházban tartózkodik 3 fõ. Szerencsére az utóbbi idõben a vírus által elhalálozás nem történt!
Mindenkit továbbra is arra kérek, hogy fokozottan tartsa be a járványügyi szabályokat!

Városunk lakói közül egyre többen megkapják az igényelt védõoltásokat. Én már decemberben regisztráltam. Koromnál fogva most került rám a sor, így a háziorvosom a kínai vakcinából beadta az elsõ oltást. Két hét múlva megkapom a másodikat és akkor teljes védettségem lesz a vírussal szemben. Elismerésem és köszönetem orvosainknak és asszisztenseiknek, akik emberfeletti munkát végeznek nap, mint nap a kunhegyesi emberek egészsége és védettsége érdekében!Továbbra is nagy gondot fordítok a kunhegyesi lakosok tájékoztatására.  A járvány kitörése óta 8 alkalommal a Kunhegyesi Híradóban és 16 alkalommal szórólap formájában küldtem ki a koronavírussal és egyéb fontos információval kapcsolatos tájékoztatómat, 3500 lakóházhoz. Ez 24x3500 azaz 84 000 lap kihordását jelentette. A tájékoztatókat az utóbbi idõben már a város facebook oldalán is olvashatják az érdeklõdõk. Sok pozitív telefont és levelet kaptam az elsõ idõtõl fogva a folyamatos tájékoztatásért. A legutóbbi tájékoztatómmal kapcsolatos egyik pozitív véleményt szeretném megosztani a nem facebookozókkal is, melyet nagyon köszönök Mia Johanna Kolozsvárinak, aki Pilákné Enikõnek válaszolta:
„ez nem hinném, hogy spórolás lenne, inkább az Önkormányzat bölcs döntése, miszerint halad a korral a XXI. században ez tökéletesen elfogadható, gyors, és a vírus ideje alatt is információt közöl, és lehet megvitatni.”
A magán levelekkel ellentétben, ezt azért idéztem, mert a facebookon, közösségi oldalon jelent meg.
Persze volt néhány negatív vélemény is. A legdurvább a magánéletemmel kapcsolatos hazug és ocsmány iromány, amely szintén a facebookon volt olvasható.
Tizenkét településen élõ ismerõsömtõl kérdeztem meg, hogy õk a vírus idején szoktak-e a polgármestertõl ilyen tájékoztatókat kapni. A válasz minden esetben nemleges volt. Ahol van, ott a helyi televíziókból informálódnak a lakosok (pl. Szolnok, Balmazújváros stb.), egyébként a helyi újságokból havonta olvashatják a polgármesteri tájékoztatót.

Fel szeretném hívni a kunhegyesi lakosok figyelmét arra, hogy                              
2021. március 10-én, 11-én és 12-én az NHSZ Tisza Nonprofit Kft. szervezésében lomtalanítás lesz a városban.

Minden kunhegyesi lakosnak kívánok vírus mentes életet, jó egészséget és szép napokat!

Kunhegyes, 2021. március 03.
Szabó András polgármesterA cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1081