Polgármesteri tájékoztató
Dtum: Februr 25, cstrtk, 09:23:45
Tma: Hírek Kunhegyesrõl


Tisztelt Kunhegyesiek!

Tájékoztatom Önöket, február 24-én Kunhegyesen 8 fõ igazolt koronavírusos személy van.
Teszt eredményre 1 fõ vár. Kórházban tartózkodik 2 fõ.  Szerencsére a vírus által az utóbbi idõben elhalálozás nem történt!
A tájékoztatómból jól látható, hogy a járvány városunkban ismét növekvõ tendenciát mutat.  Ez a szakemberek szerint a járvány harmadik hulláma. Mindenkit kérek, hogy fokozottan tartsa be a járványügyi szabályokat mindnyájunk érdekében!

Városunk lakói ütemszerûen megkapják az igényelt védõoltásokat. Az oltóközpontok folyamatosan, az ÁNTSZ irányításával oltják az embereket a vakcinák érkezésének ütemében. A körzeti orvosaink és asszisztenseik emberfeletti munkát végeznek. Nagyon köszönöm mindenki munkáját, aki valamilyen formában részt vesz a szervezésben, a vakcinák beadásában!Tájékoztatok minden kunhegyesi lakost, hogy a város költségvetését a gazdasági csoport elõterjesztése alapján elfogadtam. A rendeletet aláírtam. Elõzõleg a költségvetés tervezetét az önkormányzati képviselõknek kiküldettem, véleményüket, kérdéseiket megtehették, megtették.
A költségvetésünk fõösszege a 2021. évben 2 168 686 000 Ft. Nagyon fontos a bevételi oldalunkon a járvány miatt kiesõ iparûzési és gépjármû adó pótlása a központi költségvetésbõl. Ez az összeg 50 millió Ft, melyet két részletben 2021. június és október hónapokban kapunk meg.
Takarékos gazdálkodással ezt az évet is eredményesen fogjuk tudni végigdolgozni és zárni. Remélem, hitel felvételre továbbra sem szorulunk.

Azok a kis és középvállalkozások, melyek legfeljebb 4 milliárd forint nettó árbevétellel, vagy mérlegfõösszeggel rendelkeznek 2021. évre csak 1% iparûzési adót kell, hogy fizessenek.
Kunhegyesen a Nagykun-Hús Kft. árbevételének és létszámának következtében nagyvállalkozásnak számít így továbbra is a városnak közel 30 millió forintot fizet 2% iparûzési adóként. Minden tiszteletünk Szegedi Sándor tulajdonos és ügyvezetõ igazgató úrnak, aki hatalmas munkával és kitartással, fokozatos fejlesztéssel ilyen nagy volumenû céget hozott létre a néhány dolgozót foglalkoztató ÁFÉSZ vágóhídból. Polgármesterként különösen örülök annak, hogy több, mint kétszáz család megélhetését biztosítja. Köszönet ezért!

 

Minden kunhegyesi lakosnak kívánok vírus mentes életet, jó egészséget és szép téli napokat!

Kunhegyes, 2021. február 24.
Szabó András
polgármesterA cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1079