Polgármesteri tájékoztató
Dtum: Februr 04, cstrtk, 09:23:11
Tma: Hírek Kunhegyesrõl


Tisztelt Kunhegyesiek!

Tájékoztatom Önöket, hogy Kunhegyesen korona vírussal fertõzött személyek száma jelenleg 3 fõ. Teszt eredményre vár 2 fõ. Kórházban van 1 fõ és elhunyt 1 személy. Isten nyugosztalja! Amint látható a járványügyi szabályok betartásának eredményeként csökkent a fertõzöttek száma. Viszont Kunhegyesen eddig 6 személy hunyt el a vírus szövõdményei miatt.  Ez igen magas szám. Jó hír, hogy Kunhegyesen is megkezdõdött a korona vírus elleni védõoltások beadása azon lakosok körében, akik igényelték, illetve igénylik azt!

Az elmúlt tájékoztatómban is megemlítettem, hogy újabb járdaépítésbe kezdünk tavasszal. A Kunhegyesi Híradó 2019. augusztusi számában volt egy pályázati lehetõség azon utcák, lakosok számára, akik a járdaépítési pályázatunkban részt kívántak venni, hogy elküldjék nekem az információikat, igényüket, melyeket 2021-ig teljesítünk. Szerencsére volt annyi megtakarított pénzünk, hogy vállalásunkat már 2020-ban be tudtuk fejezni. Sokan már az eldöntött feladat után kerestek fel, hogy az Õ lakásuk elõtt is kellene járdát építeni. Akkor már ezt nem tudtuk figyelembe venni, de továbbra is kérek mindenkit (hisz sok helyen katasztrofális a járdák állapota), hogy pályázatukat juttassák el hozzám, és amikor lehetõségünk lesz rá, folytatjuk a munkálatokat!

Itt kell felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy a járdák tisztán tartása a portájuk elõtt saját feladatuk! Aki ezt nem tartja be, pénzbírsággal büntethetõ. A legkisebb büntetési tétel 5000 forint. Az idei télen csak egyszer volt olyan hóesés, amikor szükség volt a hó eltakarítására. Már éjszaka kirendeltem a gépeket a közutak takarítására, sajnos a járdák hó mentesítése a lakóházak elõtt (mely a tulajdonosok feladata lenne) 60 %-ban nem történt meg. Kérem a lakosokat, az elkövetkezendõkben figyeljenek erre!

Minden lakótársamnak kívánok vírus mentes életet, jó egészséget és szép téli napokat! 

Kunhegyes, 2021. február 4. 

Szabó András
polgármester

A cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1075