Polgármesteri tájékoztató
Dtum: December 04, pntek, 11:48:04
Tma: Hírek Kunhegyesrõl


Tisztelt Kunhegyesiek!


Tájékoztatómat a jelenlegi  vírushelyzettel kezdem: Kunhegyesen 2020.december 03-án 55 fõ igazolt koronavírus fertõzött van és 10 fõ várja a teszt eredményét. Egy személy a Karcagi Kátai Gábor Kórház intenzív osztályán fekszik.  Sajnos van egy újabb haláleset. Ez a személy Kunhegyesen lakott, de külföldi állampolgár volt. Nyugodjon békében!


Továbbra is tartom a kapcsolatot a Kunhegyesen mûködõ nagyobb cégek vezetõivel. Örömömre szolgál, hogy tevékenységüket a megszokott intenzitással folytatják, ami azt jelenti, hogy közel hatszáz család megélhetését biztosítsák ebben a vírusos idõszakban is.
Tájékoztatom Önöket, hogy NEM tervezek adóemelést elõterjeszteni a képviselõ-testület felé a vírus okozta több mint harminc millió forint plusz kiadás miatt! Ezt a tájékoztatást azért tartom fontosnak, mert a megyében több városban is a polgármesterek javaslatára megemelték a helyi adót. (kommunális adó) Az Új Néplap szerint Törökszentmiklóson a duplájára emelkedett ez a lakosságot terhelõ adó.

Örömmel informálhatom Önöket, hogy a szokásos nem kötelezõ feladatainkat ebben az évben is teljesíteni tudtuk, melyre 30 millió forintot szántunk, szánunk. Egész évben osztottunk különbözõ segélyeket, az idén is lesz tûzifa osztás. Több millió forintot osztottunk ki a Húsvéti ünnep és a Mihály Napi Sokadalom elõtt a rászorulóknak. Megjelentettük az elsõ járványhullám alatti hónapok kivételével a Kunhegyesi Híradót. A naptárat és a kalendáriumot is megszerkesztjük.  Ezek közé tartozik a 65 évnél idõsebb lakosok karácsonyi csomag osztása, melyet ebben az évben is nagy szeretettel adunk, igaz most a megszokott mûsor nélkül a járványügyi szabályok miatt.  Közel másfél kilométer járdát építettünk, stb.

A folyamatosan bõvülõ karácsonyi díszkivilágításban is gyönyörködhetünk és büszkélkedhetünk a Kunhegyesre érkezõ vendégeknek, elszármazottaknak.
Tájékoztatom Önöket, hogy a november 30-ra megszervezett NHSZ Tisza Nonprofit Kft. által elszállított zöldhulladék nem fedte le az igényeket, ezért további két napot kellett még beiktatnunk, hogy minden kirakott zöldhulladék el legyen szállítva.

Továbbra is mindenkit kérek a járványügyi szabályok betartására!
Minden lakótársamnak kívánok jó egészséget és vírusmentes életet!

Kunhegyes, 2020. december 3.
Szabó András
polgármesterA cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1064