Polgármesteri tájékoztató
Dtum: November 25, szerda, 14:04:12
Tma: Hírek Kunhegyesrõl


Tisztelt Kunhegyesiek!

Tájékoztatom Önöket, hogy Kunhegyesen november 24-én, amikor ezt a levelet írom, 40 személy igazolt koronavírusos fertõzött van és 24-en várják a teszt eredményét. Egy kunhegyesi személy van a Karcagi Kátai Gábor Kórház intenzív osztályán, lélegeztetõ gépen. Az országos tesztelés során a két általános iskolában egy fertõzött személyt találtak. (A Dózsa Ált. Iskolában) Az óvodákban és a bölcsõdében nincs korona vírussal fertõzött személy.


Felhívom a lakosság figyelmét a kormány újból elrendelte az idõsek vásárlási idõkorlátját! Hétfõtõl péntekig 9-11 óra és hétvégente 8 és10 óra között csak a 65 év feletti lakosok tartózkodhatnak az üzletekben! 

Tájékoztatom Önöket, hogy sikerrel járt megkeresésünk az NHSZ Tisza Nonprofit Kft. felé miszerint kértük, hogy iktassanak be egy plusz zöldhulladék szállítást Kunhegyesen. Az Országos Hulladékgazdálkodási Terv 2020-ban áprilistól-novemberig 1-1 alkalommal, illetve januárban kétszeri fenyõfa szállítást tervezett. Köszönjük Vendel Zsolt Ügyvezetõ igazgató úrnak, hogy 2020. november 30-án beütemezett egy plusz napot a kunhegyesi zöldhulladék szállításra.

A zöldhulladék szállítás november 30-án csak a következõ feltételek alapján tudják elvégezni:

A zöldhulladék szállításnál továbbra is az átlátszó zsákban kihelyezett kerti zöldhulladék és a max. 1 m hosszú, kötegelt metszési hulladék kerül elszállításra. A kihelyezett zöldhulladékok mennyisége ingatlanonként max. 1 m3 mennyiség/alkalom lehet. Kérjük Önöket, hogy a zöldhulladékot reggel 7 órára helyezzék ki az ingatlan elé. Továbbá tájékoztatjuk, hogy az adott napokon csak a zöldhulladékot tartalmazó zsákok kerülnek elszállításra. Azt a zsákot, ami egyéb hulladékot is tartalmaz, nem szállítjuk el.

Továbbra is mindenkit kérek a járványügyi szabályok fokozott betartására!

Minden lakótársamnak kívánok jó egészséget és vírusmentes életet!

Kunhegyes, 2020. november 25. 

Szabó András
polgármesterA cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1062