Polgármesteri tájékoztató
Dtum: November 17, kedd, 14:03:49
Tma: Hírek Kunhegyesrõl


Ebben az évben is megjelenik a Kunhegyesi Kalendárium, Szabó András polgármester az alábbi levelet írta a kalendárium elõszavába.

Kedves Olvasó!


A 2020-as év úgy íródik be a történelem könyvekbe, mit a COVID19 (koronavírus) megjelenése és elterjedésének éve világszerte. Ez a járvány városunkat is elérte. A második hullámban sokan megfertõzõdtek lakótársaink közül, és a szövõdmények több honfitársunk halálát is követelték. Fájdalommal osztozunk a családok gyászában!Városunkban mindent elkövettünk, hogy csökkentsük a járvány terjedését. A koronavírus miatti kiadás meghaladta a 30 millió forintot. Kétszer fertõtlenítettük le városunkat, különös odafigyeléssel azon területekre, ahol sok ember fordul meg. 1443 idõs lakosnak juttattunk ingyenes varrott maszkot. Orvosainknak védõfelszerelést, érintés nélküli infravörös lázmérõket  és közel 2 millió forint értékben Covid tesztet vásároltunk. Intézményeinket elláttuk kézfertõtlenítõvel, védõ felszereléssel.  Járványügyi vizsgálót alakítottunk ki, amely megfelel a szigorú elõírásoknak. Igyekeztünk mindent elkövetni a védekezés sikere érdekében! Köszönjük a lakosok megértését intézkedéseinkkel kapcsolatban!  Az összes költséget a város költségvetésébõl álltuk, hiszen erre a feladatra állami pénzt nem kaptunk.
A sok hátráltató tényezõ és plusz feladat ellenére városunk fejlesztését ebben az évben is tovább folytattuk. Erõfeszítéseink szerencsések voltak, hiszen több pályázatunk is sikeres lett. A Kunhegyesi Városi Bölcsõde felújítására, férõhelybõvítésre, bútorzatra és eszközbeszerzésre 196 215 249 forintot, a Bölcsõde konyhájának felújítására 18 095 067 forintot nyertünk.

Ipari Parkunk is tovább fejlõdött a 2020-as évben.:
A terület portáira bevezettük az ivóvizet, kiépítettük a szennyvízelvezetõ csatornát, valamint a belvíz elvezetésére a csatornarendszert kialakítottuk. Erre a projektre 117 779 029 forintot kaptunk a TOP-1.1.1-16 Eus pályázat keretében.

Járdafelújításra az év elején csak az ötezer fõ alatti települések pályázhattak. Szerencsére ezt kiterjesztették a nagyobb létszámú városokra is. Így pályázhattunk és nyertünk is 20 948 627 forintot, mely 1150 fm járdaszakasz felújítására elegendõ. 2019 augusztusában a Kunhegyesi Híradóban meghirdettük  a  járda felújítási akciót, melynek keretében az utcák lakói és magánszemélyek pályázhattak. Örömteli volt, hogy minden pályázatot sikerült megvalósítani, hisz mindez önerõbõl történt. Az önkormányzat pénzügyi keretét ez 12 688 091 forinttal terhelte meg.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az immár hagyománnyá vált karácsonyi csomagosztás a 65 évnél idõsebb lakótársak körében az idén is megvalósul. Kicsit más keretek között, de annál nagyobb szeretettel! Ebben az évben is gyönyörû fényekkel örvendeztessük meg városunk lakóit szebbé téve ezzel a téli szürke estéket és a karácsonyi ünnepeket!

Minden kedves kalendárium olvasónak és Kunhegyes Város minden kedves lakójának kívánok áldott, békés karácsonyi ünnepet,boldog új évet és vírus mentes életet!

Szabó András polgármesterA cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1058