Parlagfû légi felderítés
Dtum: Augusztus 31, htf, 16:07:20
Tma: Hírek Kunhegyesrõl


Tájékoztatás


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Fõosztály Növény- és Talaj védelmi Osztálya (a továbbiakban: élelmiszerlánc-felügyeleti szerv) ezúton értesíti a megye valamennyi földhasználóját (termõföld- és zártkerti ingatlan tulajdonosát, használóját, vonalas- és egyéb létesítmények kezelõjét), hogy a parlagfû elleni kötelezõ védekezés végrehajtásának vonatkozásában Jász-Nagykun-Szolnok megyét érintõen
2020. szeptember 07-én (hétfõ) légi felderítés
kerül foganatosításra (a repülés idõpontja * az idõjárás függvényében változhat).
Az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv felhívja az érintettek figyelmét a parlagfüves foltokkal borított táblarészek mentesítésére (kizöldült tarlók, víznyomásos táblarészek, és egyéb területek), ahol a parlagfû bimbós vagy fejlettebb fenológiai állapotban van.
Az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv tájékoztatja a földhasználókat, hogy a parlagfû elleni védekezés elmulasztóival vagy nem megfelelõen végzett mentesítés esetén a mulasztókkal szemben növényvédelmi bírság kiszabására kerül sor, melynek összege 15.000. - 5.000.000. forintig terjedhet a fertõzött terület nagysága és a borítottság mértéke függvényében.

Szolnok, 2020. augusztus 29.
Holló László sk.
osztályvezetõ

A cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1042