Polgármesteri tájékoztató gyermekétkeztetésrõl
Dtum: prilis 06, htf, 10:20:24
Tma: Hírek Kunhegyesrõl


Tisztelt Kunhegyesiek!
                                                              
Április 03-án, amikor ezt a levelet írtam Kunhegyesen még nem volt koronavírussal megfertõzött személy.

A Kunhegyes Város Óvodai Intézmény, Bölcsõde és Konyha intézményvezetõje és a Kunhegyesi Mikro-térségi Szociális Intézmény szakmai vezetõjének beszámolója alapján tájékoztatom Önöket, arról, hogy a városban hogyan mûködik a gyermek étkeztetés és a szociális étkeztetés.2020. március 15-én kialakult járványügyi helyzet miatt a gyermekétkeztetés az alábbi módon változott meg városunkban. 2020. március 16-tól március 20-ig a Kunhegyesi Általános Iskola tanulóinak étkezési igényét az iskolában mérték fel a pedagógusok, azt összesítve és a kérelem szerint a fõzõkonyha megkapta a létszámot. A városi óvodákban is megtörtént a felmérés személyes megkérdezés útján. A szülõk igényeiket az aláírt nyilatkozat alapján erõsítették meg.
2020. március 20. péntekre meglett a pontos létszám, ami a következõképpen alakult:
általános iskolás gyermek:      101 fõ
középiskolás gyermek:                2 fõ
óvodás gyermek:                      49 fõ
2020. március 23-tól az iskolás gyermekek szülei az általános iskola melegítõkonyháján kaphatják meg elvitelre az ételadagot.
Az óvodások hozzátartozói a Kossuth úti fõzõkonyháról hordhatják az ételt.
A gyermekétkeztetés biztosítása fokozott higiéniai feltételek betartásával történik (gyakori fertõtlenítés, védõeszközök biztosítása, fertõtlenítõ kézmosás, 2 méter távolság betartása a szülõ és konyhai dolgozó között).
Az átvevõ helyeket a legrövidebb kijelölt útvonalon közelíthetik meg a szülõk.

A szociális étkeztetéssel kapcsolatban tájékoztatom a lakosságot, hogy az ebéd beszállítója a Füredi Hableány Kereskedelmi és Vendéglátói Betéti Társaság Abádszalóki konyhája.
A nappali ellátásban (idõsek klubja) és azok részére, akik eddig elvitték a saját részükre az ebédet teljes mértékben megszûnt az intézményi kiszolgálás. Tehát a szociális étkezõk részére teljes körû a kiszállítás. Az étel minden nap fertõtlenített ételhordókba kerül, melyet minden esetben a gondozónõk végeznek. Jelenleg, napi szinten 195 fõnek szállítják ki az ebédet.
A rendelet életbe lépésétõl 2020.03.23-tól a megemelkedett kiszállítási létszám nagy feladatott jelent az intézménynek, de zökkenõ mentesen el tudják végezni. Kunhegyes Város Polgárõrsége és Kunhegyes város Óvodai Intézménye segíti a munkát gépkocsival és sofõrrel, hogy minden idõs otthonában, idõben ott legyen a meleg ebéd.
A fertõtlenítés minden esetben teljes körû a személyzet szájkendõt, gumikesztyût, kézfertõtlenítõt használ. A tárgyi eszközöket ételhordókat, bevásárló táskákat, kerékpárt és az épületet fertõtlenítik.
Az idõseket tájékoztatták a segítségnyújtásuk lehetõségérõl: gyógyszeríratás, gyógyszer kiváltás, vásárlás közügyek intézése /csekk befizetés/.

Minden lakótársamnak kívánok vírusmentes életet és jó egészséget!

Szabó András polgármesterA cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1026