Bírósági ülnök jelõlés
Dtum: Mrcius 27, szerda, 15:40:23
Tma: Hírek Kunhegyesrõl


2019. évi ülnök választás

A Bírósági ülnökök 2019. évi választása kapcsán Kunhegyes Város Önkormányzata megkeresést kapott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyûlés Elnökétõl a Szolnoki Törvényszék, valamint Karcag Város Polgármesterétõl a Karcagi Járásbíróság illetékességi területe szerinti önkormányzati szervek vezetõitõl jelöltek jelölése ügyében.

Mind a közgyûlés elnöke, mind Karcag polgármestere arra kéri Kunhegyes Város Önkormányzatát, hogy bíróságok ülnökeinek jelölése tárgyában ismertesse, hozza nyilvánosságra a jelöltállítás dokumentumait.


A járásbíróságok bírósági ülnökeinek jelölését és az elfogadó nyilatkozatot a Karcagi Járásbíróság székhelye szerinti Karcag Városi Önkormányzat polgármesteréhez (5300 Karcag, Kossuth tér 1.) 2019. április 5. napján 16:00 óráig, a Szolnoki Törvényszék ülnökeinek jelölését és az elfogadó nyilatkozatot a Megyei Közgyûlés elnökéhez (5000 Szolnok, Kossuth Lajos út 2. I emelet 152. iroda) 2019. április 4. napján 16:00 óráig kell eljuttatni.

Ülnököket Kunhegyesen  a lakóhellyel rendelkezõ nagykorú magyar állampolgárok, az illetékes helyi önkormányzat, valamint az egyesületek - a pártok kivételével - jelölhetik.

Tájékoztató a bírósági ülnökök 2019. évi választásáról

A bírósági ülnökök jogai és kötelezettségei 

A jelöléshez, jelentkezéshez szükséges nyomtatványok a https://birosag.hu/hirek oldalról és az alábbi linkre kattintva is letölthetõek:

Bírósági ülnökké jelölés

Bírósági ülnökké jelölés fiatalkorúak büntetõ ügyében eljáró bíróságra

Nyilatkozat bírósági ülnökké jelölés elfogadásárólA cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=968