Tûzgyújtási tilalom
Dtum: Mrcius 29, cstrtk, 11:38:11
Tma: Hírek Kunhegyesrõl


Kunhegyes Város Polgármesteri Hivatala

felhívása

tûzgyújtási tilalom elrendelésérõl

Az utóbbi idõben a csapadékmentes idõjárás, valamint az emberi gondatlanságkövetkeztében jelentõsen megnõtt az avar-, parlag-, nádas- és az erdõtüzek száma.
A tûzesetek megelõzése érdekében Magyarország erdeiben és fásításokban, az erdõterületek és fásítások határától számított 200 m-en belül a kijelölt tûzrakó helyen is mindennemû tûzgyújtás, beleértve a parlag- és gazégetést is

2012. március 11-tõl visszavonásig tilos!!!A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal tájékoztatta a Polgármesteri Hivatalt, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiadott, 2012. március 11.-én érvénybe lépett országos tûzgyújtási tilalom elrendelése ellenére Jász-Nagykun-Szolnok Megyében ugrásszerûen megnövekedett a szabadtéri tûzesetek száma!

Kérjük a közúton és vasúton utazókat, hogy égõ cigarettacsikket és dohánynemût ne dobjanak ki a jármûvek ablakán, azt oltsák el, mert a kiszáradt árokparton, vasúti töltések mellett keletkezõ tüzek sok esetben közvetlenül erdõ- és mezõgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Tilos továbbá a parlag és a gazégetés.

Felhívjuk továbbá az erdõben kirándulók, valamint a mezõgazdasági területeken dolgozók figyelmét arra, hogy égõ dohánynemût eldobni nem szabad, azt minden esetben gondosan el kell oltani.

Aki a fent említett rendelkezést megszegi, és azzal tüzet idéz elõ, illetve, ha az oltási, tevékenységben a tûzoltóság beavatkozása is szükséges, az a 259/2011.(XII.07.) Korm. rendelet 1. melléklet 1. és 2. pontja lapján 100 000 – 3 000 000 forintig terjedõ tûzvédelmi bírsággal sújtható.

A tilalom feloldására a fokozott tûzveszély elmúltával, késõbbi idõpontban intézkedik a minisztérium.

Kunhegyes, 2011. március 21.

Kunhegyes Város Polgármesteri Hivatala

A cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=467