Tájékoztatás lakossági adatgyûjtésekrõl
Dtum: Februr 22, szerda, 15:31:02
Tma: Hírek Kunhegyesrõl


Tájékoztatás lakossági adatgyûjtésekrõl
Tisztelt Kunhegyesi Lakosság! 

A Központi Statisztikai Hivatal Adatgyûjtési Igazgatóság Lakossági Adatfelvételek Fõosztály tájékoztatása szerint értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Kunhegyes településen a hivatal elnöke által 2023-ra engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.
A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következõk:Kunhegyes
1539 Munkaerõ-felmérés és kiegészítõ felvételei – havi rendszerességû
1942 Lakossági utazási szokásai – 2023. április, július, október, 2024. január hónapokban, negyedéves gyakoriságú
2229 Felnõttképzési felvétel - 2023. január-március


Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemzõ Központ Kft. (STATEK Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezõi végzik.
Az adatszolgáltatóknak lehetõségük van telefonon keresztüli válaszadásra, valamint azon adatgyûjtések esetében, ahol lehetõség van rá, a KSH kéri a válaszadókat, hogy a kérdõívek weben történõ önkitöltési lehetõségét részesítsék elõnyben.
A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerû mintavétellel történik az ország különbözõ településein. Az adatfelvételekbõl származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzõinek feltérképezésében.
A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) elõírásának megfelelõen bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik.
A lakosság és a polgármesteri hivatal munkatársai részére munkanapokon hétfõtõl csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail címen ad a KSH további tájékoztatást.
Az adatgyûjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Lakossági adatgyûjtések menüpont nyújt tájékoztatást.

Köszönöm együttmûködését, támogatását, amellyel hozzájárul a Statisztikai Adatfelvételi Program sikeres végrehajtásához!

 

Barta Ferenc
jegyzõ

 

>>MUNKAERÕ- FELMÉRÉS PLAKÁT<<
>>EURÓPAI JÖVEDELMI ÉS ÉLETKÖRÜLMÉNY ADATFELVÉTEL PLAKÁT<<A cikk tulajdonosa: Kunhegyes Város Honlapja
http://kunhegyes.hu

A cikk webcme:
http://kunhegyes.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1188