TAGS-Skyblue

ŃllŠspŠlyŠzatok 2023.09.11.

     

Veszélyhelyzet

JOGPONT információ

T?j?koztat?k

Test√ľlet√©si √©s bizotts√°gi √ľl√©sek jegyz√Ķk√∂nyvei

Hat√°lyos rendeletek

K√∂z√©rdek√Ľ adatok

Integralt Telepulesfejlesztesii Strategia felulvizsgalat, modositas


Integralt Telepulesfejlesztesii Strategia felulvizsgalat, modositas Zaro Szakmai Velemenyezes


Integr√°lt Telep√ľl√©sfejleszt√©si strat√©gia

Termofolddel kapcsolatos hirdetmenyek

Kunhegyes V√°rosi B√∂lcs√Ķdei int√©zm√©ny fel√ļj√≠t√°sa √©s f√©r√Ķhely b√Ķv√≠t√©se” c√≠m√Ľ, TOP-1.4.1-19-JN1-2019-00002 azonos√≠t√≥ sz√°m√ļ projekt ind√≠t√°s√°r√≥l

Ingyenes jogsegély pszichitráiai jogsértések esetén

Helyi √Čp√≠t√©si Szab√°lyzat

Költségvetések


Közbeszerzési tervek


EFOP 1.4.2-16-2016-00029 ,,Kezdett√Ķl fogva-Kezedet fogva"

TOP-1.1.1-16-JN1-2017-00007 Ipari parkok, iparter√ľletek fejleszt√©se


VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 jel√Ľ, K√ľlter√ľleti helyi k√∂zutak fejleszt√©se

TOP-5.1.2-15-JN1 Hum√°ner√Ķforr√°s b√Ķv√≠t√©se a Kunhegyesi Foglalkoztat√°si Paktum keret√©ben

TOP-2.1.3-15-JN1-2016-00020 „Kunhegyes Kakat-√©r rekonstrukci√≥ja I.

K√ĖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01183 azonos√≠t√≥ sz√°m√ļ „KUNHEGYES V√ĀROS √ĖNKORM√ĀNYZATA ASP K√ĖZPONTHOZ VAL√ď CSATLAKOZ√ĀSA”

TOP-2.1.2-15 jel√Ľ, Z√∂ld v√°ros kialak√≠t√°sa

T√Ľzv√©delmi t√°j√©koztat√≥


Digit√°lis Telep√ľl√©srendez√©si Terv

T√©rfigyel√Ķ rendszer

2009. √©vi CXXII. t√∂rv√©nyben el√Ķ√≠rt k√∂zz√©t√©teli k√∂telezetts√©g
Szab√°lyzat a nemdoh√°nyz√≥k v√©delm√©r√Ķl
Pályázat piactéri vásárcsarnok helyiségeinek bérbevételére


Rend√Ķrs√©gi felh√≠v√°sok
Kereskedelmi nyilv√°ntart√°sok

Ügyintézés

Polg√°rmesteri Hivatal


Let√∂lthet√Ķ nyomtatv√°nyok

Vendégváró

Bemutatkoz√°s
Megk√∂zel√≠thet√Ķs√©g
Strandf√ľrd√Ķ

Képgalériák
Tornaterem alapk√Ķlet√©tel
Városunk történelme
Városunk címere
Testv√©rtelep√ľl√©sek
Arcképcsarnok
√Čvfordul√≥k 2021.
Térképek
Telep√ľl√©s√ľnk k√©pekben
Kunsági Kiállítóház
Kun K√©zm√Ľ Szoci√°lis Sz√∂vetkezet

√Črdekess√©gek:
A Kunhalmokról
A Kunh√≠mz√©sr√Ķl
Cs√°rd√°k, bety√°rok
A Kunok nyelv√©r√Ķl
A Kunbab√°k

√Ėnkorm√°nyzat

√Ėnkorm√°nyzat
Megyei √Ėnkorm√°nyzat
Közbeszerzések
Gazdas√°gi program
Közbeszerzési tervek
Helyi Es√©lyegyenl√Ķs√©gi Program
Civil szervezetek t√°mogat√°sa

Intézmények (címek)
Csal√°dseg√≠t√Ķ K√∂zpont
Kunhegyes Városért Közalapítvány
K√∂z√©rdek√Ľ inform√°ci√≥k
K√∂z√©rdek√Ľ adatok

Oktat√°s:
"Dózsa Iskola"
Reform√°tus Iskola
Középiskola
√ďvod√°k

A telep√ľl√©s kit√ľntetettjei
TOP-2.1.2-15-JN1-2016-00009 Zöld város


Kunhegyes V√°ros √Ėnkorm√°nyzata a Ter√ľlet- √©s Telep√ľl√©sfejleszt√©si Operat√≠v Program keret√©n bel√ľl TOP-2.1.2-15 jel√Ľ, Z√∂ld v√°ros kialak√≠t√°sa t√°rgy√ļ felh√≠v√°son sikeresen p√°ly√°zott, TOP-2.1.2-15-JN1-2016-00009 azonos√≠t√≥ sz√°mon. A T√°mogat√≥ d√∂nt√©se alapj√°n Kedvezm√©nyezett vissza nem t√©r√≠tend√Ķ 434.688.384 Ft t√°mogat√°sban r√©szes√ľlt, 100%-os t√°mogat√°si intenzit√°s mellett.


Kunhegyes V√°ros √Ėnkorm√°nyzata c√©lul t√Ľzte ki, hogy a V√°ros adotts√°gaira √©p√≠tve egy olyan vonz√≥ telep√ľl√©sk√©pet alak√≠tson ki, mely n√∂veli a telep√ľl√©s, a j√°r√°s, a r√©gi√≥ n√©pess√©gmegtart√≥ √©s n√©pess√©gvonz√≥ erej√©t. Az integr√°lt √©s szinergikus hat√°sokat felmutat√≥ akci√≥ter√ľleti beavatkoz√°sok r√©v√©n meg√ļjul a v√°rost kett√©szel√Ķ Kakat-√©r menti ter√ľlet. Komplex v√°rosrehabilit√°ci√≥s eszk√∂z√∂k alkalmaz√°s√°val √ļjul meg a fizikai infrastrukt√ļra, val√≥sul meg funkci√≥b√Ķv√≠t√©s, funkci√≥er√Ķs√≠t√©s, tartalmi fejleszt√©s. A c√©l el√©r√©s√©vel egy√ļttal a helyi √©s vonz√°sk√∂rzetben √©l√Ķ lakoss√°g -, valamint befektet√Ķk - turist√°k r√©sz√©re vonz√≥ v√°ros alakul ki, mely megfelel√Ķ szint√Ľ gazdas√°gi, kultur√°lis, k√∂z√∂ss√©gi, turisztikai szolg√°ltat√°sokat k√©pes biztos√≠tani √ļgy, hogy hozz√°j√°rul munkahelyek b√Ķv√ľl√©s√©hez, √∂szt√∂nzi a mag√°nt√Ķke bevon√°s√°t a fejleszt√©sekbe, el√Ķseg√≠ti kiemelten a gazdas√°gi √©s k√∂z√∂ss√©gi funkci√≥k meger√Ķs√≠t√©s√©t. A v√°rosfejleszt√©s c√©lja, hogy az itt √©l√Ķk sz√°m√°ra min√Ķs√©gi √©letfelt√©teleket biztos√≠tson a gazdas√°gi-t√°rsadalmi fejleszt√©sek megval√≥s√≠t√°sa √°ltal, figyelembe v√©ve a lakoss√°g ig√©nyeit. A projekt legfontosabb c√©lja olyan √ļj √©s meger√Ķs√≠tett v√°rosi funkci√≥k, valamint √ļj t√≠pus√ļ szolg√°ltat√°sok l√©trehoz√°sa, amelyek megteremtik a gazdas√°gi n√∂veked√©st, a helyi munkaer√Ķ megtart√°s√°nak, valamint a lakoss√°gsz√°m n√∂veked√©s√©nek lehet√Ķs√©g√©t.


Jelen p√°ly√°zat megval√≥s√≠t√°s√°val tov√°bbi kiemelt c√©l a telep√ľl√©s k√∂rnyezeti √°llapot√°nak nagym√©rt√©k√Ľ jav√≠t√°sa olyan technol√≥gi√°k, m√≥dszerek alkalmaz√°s√°val, amelyek k√∂rnyezet- √©s term√©szetv√©d√Ķ m√≥don fogj√°k biztos√≠tani a meg√©p√≠tett infrastrukt√ļra √©s a telep√ľl√©s m√Ľk√∂d√©s√©t, el√Ķseg√≠tik a fenntarthat√≥ fejl√Ķd√©st √∂sszhangban a v√°ros Telep√ľl√©sfejleszt√©si Koncepci√≥j√°val √©s az elfogadott Integr√°lt Telep√ľl√©sfejleszt√©si Strat√©gi√°j√°val.
A projekt megval√≥s√≠t√°si helysz√≠ne Kunhegyes belv√°rosa, mely a v√°ros legr√©gebbi, legreprezentat√≠vabb √©s legfejlettebb v√°rosr√©sze, a v√°ros k√∂zigazgat√°si, kereskedelmi, p√©nz√ľgyi, kultur√°lis √©s eg√©szs√©g√ľgyi k√∂zpontja.


A projektben tervezett piac melletti kereskedelmi ter√ľlet ki√©p√≠t√©se √©s a jelenleg funkci√≥ n√©lk√ľli leromlott √°llapotban l√©v√Ķ √Ėnkorm√°nyzati √©p√ľlet (Kossuth utca 58. sz√°m alatt), mely a fel√ļj√≠t√°st k√∂vet√Ķen Kereskedelmi √©s Szolg√°ltat√≥ H√°zk√©nt fog funkcion√°lni a belv√°rosban.¬† A k√©t fejleszt√©si elem teljes m√©rt√©kben illeszkedik Kunhegyes belv√°rosi jelleg√©hez. Az √©p√ľlet fel√ļj√≠t√°s√°val javul a belv√°ros arculata, hiszen jelenleg a k√∂zponti helyen elhelyezked√Ķ √©p√ľlet jelenleg nem ny√ļjt megfelel√Ķ eszt√©tikai k√©pet.
Kunhegyesi Kakat-√©r 2+665 √©s a 2+938 km szelv√©nyei k√∂z√∂tt (v√°rosi piact√©r) mindk√©t oldalon kialak√≠t√°sra ker√ľl egy kereskedelmi/szolg√°ltat√≥ t√©r, ami teljes r√©tegrendj√©ben v√≠z√°tereszt√Ķ burkolattal, 2,7 m sz√©less√©gben, azonos r√©tegrenddel, mint a s√©ta√ļt, √©p√ľl meg. Az √ļj t√©r kialak√≠t√°s√°val a telep√ľl√©s lakoss√°ga egy meg√ļjult, a telep√ľl√©shez m√©lt√≥, kereskedelmi/szolg√°ltat√≥ teret kap a kor√°bban kialak√≠tott piact√©r mellett, ahol a helyi √©s k√∂rny√©kbeli kiskeresked√Ķk, √Ķstermel√Ķk √©rt√©kes√≠teni tudj√°k √°rujukat.
A projekt sor√°n j√°tsz√≥t√©r ki√©p√≠t√©se is tervezett, mely a Kakat-√©r ment√©n ker√ľl elhelyez√©sre az akci√≥ter√ľleten bel√ľl.


A projekt sor√°n tervezett fejleszt√©si elemek, melyekkel a fenti felsorolt c√©lok el√©r√©s√©t k√≠v√°nja el√©rni az √Ėnkorm√°nyzat:
-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† √ēshonos n√∂v√©nyzet √©s f√°k telep√≠t√©se a Kakat-√©r ment√©n
-           Talajerózió-védekezés megvalósítása
-           Játszótér kialakítása
-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Teljes r√©tegrendj√©ben v√≠z√°tereszt√Ķ burkolat√ļ kereskedelmi ter√ľlet kialak√≠t√°sa
-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Kereskedelmi √©s Szolg√°ltat√≥ H√°z kialak√≠t√°sa – megl√©v√Ķ √©p√ľlet funkci√≥val val√≥ megt√∂lt√©se
-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Teljes r√©tegrendj√©ben v√≠z√°tereszt√Ķ burkolat√ļ s√©ta√ļt kialak√≠t√°sa a Kakat-√©r ment√©n
-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† √Ātemel√Ķ, NY-1 nyom√≥vezet√©k, m√Ľt√°rgy
-¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Iv√≥k√ļt √©s utcab√ļtorok elhelyez√©se a s√©ta√ļt ment√©n
-           Soft programok
-           Partnerség építés
-           Akadálymentesítés
-           Nyilvánosság biztosítása

 


Projekt c√≠me: Z√∂ld v√°ros kialak√≠t√°sa a Kakat-√©r ment√©n, Kunhegyes belter√ľlet√©n
Projekt azonosító száma: TOP-2.1.2-15-JN1-2016-00009
Elnyert támogatás összege: 434.688.384 Ft
Projekt összköltsége: 434.688.384 Ft
T√°mogat√°s intenzit√°sa: 100%

Kunhegyes V√°ros √Ėnkorm√°nyzata a Ter√ľlet- √©s Telep√ľl√©sfejleszt√©si Operat√≠v Program keret√©n bel√ľl TOP-2.1.2-15 jel√Ľ, Z√∂ld v√°ros kialak√≠t√°sa t√°rgy√ļ felh√≠v√°son sikeresen p√°ly√°zott, TOP-2.1.2-15-JN1-2016-00009 azonos√≠t√≥ sz√°mon. A T√°mogat√≥ d√∂nt√©se alapj√°n Kedvezm√©nyezett vissza nem t√©r√≠tend√Ķ 434.688.384 Ft t√°mogat√°sban r√©szes√ľlt, 100%-os t√°mogat√°si intenzit√°s mellett.

A sikeres k√∂zbeszerz√©s ut√°n, illetve a kivitelez√©s alatt a k√∂lts√©gek v√°ltoztak. A felmer√ľlt plusz k√∂lts√©gek fedez√©s√©re az √Ėnkorm√°nyzat t√∂bbletforr√°s ig√©nyl√©ssel √©lt, melyet meg is kapott, √≠gy a projekt √∂sszk√∂lts√©ge 434.688.384 Ft-ra v√°ltozott.

Kunhegyes V√°ros √Ėnkorm√°nyzata projekt c√©ljait megval√≥s√≠totta. A V√°ros adotts√°gaira √©p√≠tve egy olyan vonz√≥ telep√ľl√©sk√©p kialak√≠t√°sa kezd√Ķd√∂tt meg, mely n√∂veli a telep√ľl√©s, a j√°r√°s, a r√©gi√≥ n√©pess√©gmegtart√≥ √©s n√©pess√©gvonz√≥ erej√©t. Az integr√°lt √©s szinergikus hat√°sokat felmutat√≥ akci√≥ter√ľleti beavatkoz√°sok r√©v√©n meg√ļjult a v√°rost kett√©szel√Ķ Kakat-√©r menti ter√ľlet. Komplex v√°rosrehabilit√°ci√≥s eszk√∂z√∂k alkalmaz√°s√°val √ļjult meg a fizikai infrastrukt√ļra, val√≥sult meg funkci√≥b√Ķv√≠t√©s, funkci√≥er√Ķs√≠t√©s, tartalmi fejleszt√©s. A c√©l el√©r√©s√©vel egy√ļttal a helyi √©s vonz√°sk√∂rzetben √©l√Ķ lakoss√°g -, valamint befektet√Ķk - turist√°k r√©sz√©re vonz√≥ v√°ros alakult ki, mely megfelel√Ķ szint√Ľ gazdas√°gi, kultur√°lis, k√∂z√∂ss√©gi, turisztikai szolg√°ltat√°sokat k√©pes biztos√≠tani √ļgy, hogy hozz√°j√°rul munkahelyek b√Ķv√ľl√©s√©hez, √∂szt√∂nzi a mag√°nt√Ķke bevon√°s√°t a fejleszt√©sekbe, el√Ķseg√≠ti kiemelten a gazdas√°gi √©s k√∂z√∂ss√©gi funkci√≥k meger√Ķs√≠t√©s√©t. A v√°rosfejleszt√©s c√©lja volt, hogy az itt √©l√Ķk sz√°m√°ra min√Ķs√©gi √©letfelt√©teleket biztos√≠tson a gazdas√°gi-t√°rsadalmi fejleszt√©sek megval√≥s√≠t√°sa √°ltal, figyelembe v√©ve a lakoss√°g ig√©nyeit. A projekt legfontosabb c√©lja volt olyan √ļj √©s meger√Ķs√≠tett v√°rosi funkci√≥k, valamint √ļj t√≠pus√ļ szolg√°ltat√°sok l√©trehoz√°sa, amelyek megteremtik a gazdas√°gi n√∂veked√©st, a helyi munkaer√Ķ megtart√°s√°nak, valamint a lakoss√°gsz√°m n√∂veked√©s√©nek lehet√Ķs√©g√©t.

Tov√°bb√° a projekt √°ltal a telep√ľl√©s k√∂rnyezeti √°llapot√°nak nagym√©rt√©k√Ľ jav√≠t√°sa is megval√≥sult, olyan technol√≥gi√°k, m√≥dszerek alkalmaz√°s√°val, amelyek k√∂rnyezet- √©s term√©szetv√©d√Ķ m√≥don biztos√≠tj√°k a meg√©p√≠tett infrastrukt√ļra √©s a telep√ľl√©s m√Ľk√∂d√©s√©t, el√Ķseg√≠tik a fenntarthat√≥ fejl√Ķd√©st √∂sszhangban a v√°ros Telep√ľl√©sfejleszt√©si Koncepci√≥j√°val √©s az elfogadott Integr√°lt Telep√ľl√©sfejleszt√©si Strat√©gi√°j√°val.

A projekt megval√≥s√≠t√°si helysz√≠ne volt Kunhegyes belv√°rosa, mely a v√°ros legr√©gebbi, legreprezentat√≠vabb √©s legfejlettebb v√°rosr√©sze, a v√°ros k√∂zigazgat√°si, kereskedelmi, p√©nz√ľgyi, kultur√°lis √©s eg√©szs√©g√ľgyi k√∂zpontja.

A projektben a piac mellett kereskedelmi ter√ľlet ker√ľlt ki√©p√≠t√©se √©s egy funkci√≥ n√©lk√ľli leromlott √°llapotban l√©v√Ķ √Ėnkorm√°nyzati √©p√ľlet (Kossuth utca 58. sz√°m alatt) is fel√ļj√≠t√°sra ker√ľlt, √≠gy m√°r Kereskedelmi √©s Szolg√°ltat√≥ H√°zk√©nt funkcion√°l tov√°bb. A k√©t fejleszt√©si elem teljes m√©rt√©kben illeszkedik Kunhegyes belv√°rosi jelleg√©hez. Az √©p√ľlet fel√ļj√≠t√°s√°val javult a belv√°ros arculata.

Mindezeken fel√ľl a Kakat-√©r ment√©n kialak√≠t√°sra ker√ľlt egy s√©ta√ļt √©s egy j√°tsz√≥t√©r ki√©p√≠t√©se is megt√∂rt√©nt.

 

© Kunhegyes Város Honlapja - Minden jog fenntartva!

KŲzreadva: 2018-05-25 (2584 olvasŠs)

[ Vissza ]
Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre

Minden jog fenntartva © 2014 PHP-Nuke.
Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre, mely a GNU/GPl licensze alatt áll.
Weboldalunkon található anyagok csak a forrás (kunhegyes.hu) megjelölése esetén használhatóak fel!
Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Oldal generŠlŠs: 0.006 mŠsodperc

TAGS-Skyblue theme designed by American Nuke Net